Ali je otroška posteljica nujna oprema za otroka?

Kaj je nujno za našega otroka in kaj izbirno, bomo presodili sami. Se pa velikokrat polemizira o tem, ali je otroška posteljica nujna ali pa dejansko sploh ni potrebna? Pravzaprav je odgovor na strani staršev.

Če želimo otroku zagotoviti miren spanec bomo seveda želeli, da ima svojo posteljico. To pa zato, ker ga ne bi želeli ponoči prebujati z gibi, ki jih delamo nezavedno, ne bi želeli spati z odprtimi očmi, ker bi nas bilo strah, da mimogrede otroku česa ne storimo, saj ta spi ob nas. Veliko staršev je, katerih otroci spijo skupaj z njimi v postelji. Ali je to prav ali ne, seveda nima smisla razglabljati, saj vsak starš za svojega otroka ve najbolje in zanj skrbi najboljše kar lahko. Res pa je, da nam je na voljo določena oprema, ki nam lahko močno pomaga pri odraščanju in razvoju otroka. Sem sodijo tudi otroške posteljice, ki otroku nudijo lasten prostor za počitek in spanje, morajo pa biti udobne.

Rezultat iskanja slik za babys bad

Spanec je izjemno pomemben in tega se praviloma zavedamo vsi. Ker vemo, kako hudo je lahko, ko spimo slabo ali pa smo nenaspani. Vemo, da nas lahko že najmanjša malenkost popolnoma iztiri, smo slabe volje in nejevoljni in tako imamo slab dan. In kako super je, ko se naspimo in se spočijemo v udobni postelji, kajne? Če smo menili, da s počitkom oziroma spancem postelja nima veliko, smo se motili, saj to ne drži in lahko rečemo, da postelja lahko močno vpliva na kakovost našega spanca. Neudobna postelja bo tako povzročala ogromno težav, medtem, ko bo udobna postelja lajšale te. Enako je tudi pri otroku. In otroške posteljice so recept, da otrok spi mirno in kakovostno.

Katera otroška posteljica bo krasila naš dom, pa je seveda odvisno samo od nas. In za konec, nekateri bodo prepričani, da je posteljica za otroka nujna, spet drugi, da je zgolj izbira.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *