Spletna papirnica – nakupuješ kaj tam?

Današnji svet je lahko rečemo pune dober, a ne? Če gledamo iz širše perspektive, vse lahko danes najdemo na spletu, še spletna papirnica obstaja, bomba a? Včasih smo vse hodili kupovati fizično, prav v trgovine, ko so se začele pojavljati spletne trgovine nas je bilo strah začeti kupovati, ker kaj pa če izdelek ne bo ok, poglejte zdaj, zdaj pa vsi na veliko preko spleta kupujejo, da si sploh ne bi mislil, da jih je toliko, še veliko starejših je!

Marsikdaj tudi sama ko veliko brskam po spletu opažam, da v trgovini določenih reči ne vidiš, nikjer ne najdeš neke stvari fizično v trgovini, in ker se ti tako „dopade“ ni druge šanse kot pa da kupiš na spletu, kajti v trgovini ni šanse, da boš tisto stvar dobil.

Rezultat iskanja slik za papirnica

Recimo spletna papirnica, saj veste, da se vse da dobiti v trgovini od kulic itd., ampak zdaj so prišli ven ti neki posebni planerji recimo in, če veste kaj imam v mislih? No, to je sedaj tako zelo popularno, ker si lahko organiziraš dan, teden, mesec, celo leto če želiš, ker so narejeni na šolsko leto, in vse si lahko zapišeš, še svoje novoletne želje, nekje je prostor narejen samo za to ziher, da si to zapišeš in nikjer ne dobiš, kaj ti preostane druga kot pa da kupiš na spletu!

Res ogromno reči nasploh je prišlo ven in vse se dogaja na spletu. Če nisi aktiven malo in brskaš oz. tako ti oglasi se sami prikažejo skoraj da, potem boš zamudil ogromno dobrih artiklov, ki pridejo ven! Zato hopa cupa, gremo v spletno nakupovanjeeeee!

Ni vse tako rožnato

Google oglaševanje je lahko za mnoga »mlada« podjetja zelo koristna stvar. Namreč omogoča nam, da oglašujemo karkoli za denar, ki ga imamo.

euro, currency, money

Torej ni potrebno vložiti v oglase 2000 do 5000 evrov kot za TV ali radijske oglase. Vložimo lahko tudi že 10€. Ampak vse je odvisno od tega, kako naredimo oglase, tak efekt bomo dobili. Torej, če se Google oglaševanje nastavi dobro, če le to znamo ali naredi to nekdo za nas, potem se nam zadeva lahko zelo obrestuje. V najboljših primerih, lahko za 10€ oglaševanja dobimo tudi 10 prodaj, povpraševanj. Ali tudi več. Zato se vseveč podjetij odloča in oglašuje v googlu, Pravzaprav je to že skoraj nuja, saj je tam lahko že vaša konkurenca, in vse te stranke bi lahko prišle k vam.

shops, partnership, cooperation

AMPAK, ni pa vse tako rožnato. Namreč če oglasov ne nastavimo pravilno, lahko zelo hitro izgubimo denar, ki smo ga vložili. Recimo, če bi oglaševali za nesmiselne ključne besede, imeli zavajujoče oglase, oglaševali eno zadevo, prodajali pa čisto nekaj drugega ali pa enostavno imeli dobre oglase pa slabo prodajno stran. Vse je pomembno, vsaka malenkost. Zato je pomembno, da za kak nasvet ali pa celo oglaševanje prepustimo nekomu, ki se na to spozna.

Kje najdem pravljice ?

Splet, splet, splet. Kje najdem pravljice na spletu? To sem marsikaterega moškega že slišala reči, pa tudi žensko kdaj, samo v večini moške, saj se z otroki in njihovimi rečmi vseeno ne znajdejo tako dobro kot pa mamice, ki imajo že v sebi ta materinski čut za otroka in točno vedno kdaj otrok kaj potrebuje, kje to najti, kako odreagirati. Moški so pa v večini primerov bolj leseni. No, ne želim kakšnega moškega užaliti, niti podrazno, vendar govorim iz mojih izkušenj, mojih prijateljev, sorodnikov ki jih poznam in vem kako so se vedno lotili karkoli je bilo v vezi z dojenčkom oziroma malo večjim dojenčkom. Enkrat se spomnim me je moj  kolega klical in me vprašal, »čuj kje najdem pravljice neke dobre sploh na spletu, jaz to nič ne najdem«.

book, books, stack book binder

Resno še tega ni našel! Saj ok se zgodi, samo tako malo smešno se sliši ne, saj sem mu tudi rekla, da mi je smešno, da tega ne najde, glede na to v katerem stoletju živimo, v kakšnih razmerah, ko se vse okrog tehnologije vrti in da potem ne znaš pravljice najti na spletu, je malce smešno. Saj potem sem mu dala en spletni naslov takoj, ga je vtipkal in že je lahko bral če je hotel. Ni smešno tako? Jaz sem se mu v telefon smejala, ko me je prosil za to, naj mu povem kaj če vem. Pravi lojzek je bil, se vidi da je to njegov prvi otrok in da se še ne znajde najbolj, čeprav je minilo že eno leto od rojstva njegove hčerkice se še kar ne znajde. Ne vem kdaj se bo, hihi. Mislim, da bo treba koga mu na pomoč poslati, da se bo ded malo skup spravo. Ampak imam pa sedaj eno temo s katero ga bom lahko celo življenje hecala, če se mi bo le dalo, haha!

Poznavalec in ne laik

Zakaj mora biti optimizacija spletne strani stvar poznavalca in ne nekega laika?

Rezultat iskanja slik za thinking
Imamo kar nekaj razlogov zakaj optimizacije ne izvajajte sami ampak dopustite to nekomu drugemu. Vseh ne bomo naštevali, bi pa zagotovo želeli izpostaviti enega, najpomembnejšega. Najhujša sankcija v primeru nepravilnega izvajanja optimizacije je zagotovo izbris iz indeksa. Kaj to pomeni? To za vas in vašo stran pomeni, da bo v očeh iskalnika in ostalih uporabnikov nevidna, saj jo bo le ta izbrisal iz svoje evidence. Stran bo še obstajala, ampak ne bo več vidna, kar pa je isto kot da je nebi bilo. Takšna sankcija ni permanentna ampak navadno traja od 6 mesecev do 2 let. Zakaj bi se torej ukvarjali z nestrokovno optimizacijo, katera vam lahko povzroči nemalo težav in posledično pripelje do izpada kupcev, ko pa lahko te stvari prepustite nekomu, ki se na to dobro spozna. Nekdo, ki ima znanje in izkušnje na omenjenem področju, bo vso stvar izpeljal optimalno, kar bo kmalu vidno tudi na samem obisku na spletni strani.
Dobra optimizacija je ključnega pomena za vas in vaš posel in na to, da bo vse skupaj optimalno izpeljano, vpliva kar nekaj faktorjev. Kot smo že omenili je pomembno, da je že od zasnove naprej vse urejeno »po reglcih«. Torej, pomembna je pravilna izdelava spletnih strani – kodiranje, pravilna izbira ključnih besed in njihova umestitev v spletne strani, pomembno je vseskozi spremljati dogajanje in stvari nadgrajevati, da neka stran ne prične izgubljati svoje pozicije v iskalniku. Pri vsem tem pa je potrebno poznati vsa pravila do potankosti, da zaradi kakšne malenkosti, ne izgubimo več ur dela.
Mislimo, da smo vam predstavili dovolj močne razloge zakaj optimizacija spletnih strani ne sme postati stvar nekega laika, se strinjate? Verjamemo, da še obstajajo ljudje, ki v zapisano dvomijo, a nič ne de. Takim želimo vso srečo pri izvajanju in srčno upamo, da jih njihove napake ne bodo izučile.

Novice so pomembne,…

Pregledujete kaj spletni portal z novicami? Jaz ga redno pregledujem in tudi marsikaj pomembnega se tudi naučim in izvem. Fajn je, da smo obveščeni o vsem kar je novega kar se dogaja. Verjamem tudi, da marsikdo ne gleda niti poročil, niti ne bere časopisov, niti spletnih novic, ker baje se potem samo uničuješ, ker bereš negativne reči in tako naprej (to vem, da so nekateri takšni, ker poznam takšne ljudi). In marsikdo od teh, ki nič ne berejo nič ne sledijo drugim govorijo, kaj bi morali tudi oni sami delati in jim vsiljujejo dejanja, ki se jih ne tičejo! To sem pa tako jezna, ko mi nekdo nekaj vsiljuje, da vam ne znam opisati. Kajti sama sem odrasla in sama se bom odločala, kaj bom brala, kaj gledala in kaj govorila, ker smo vendarle v državi v kateri imamo pravico do svobodnega govora, in sem prav jezna, ko nekateri govorijo, da sem negativna ko nekaj povem. Ne!

Majhni koraki, veliki rezultati 3 – Izkoristite NE! | Pro Acta

 

 

To da nekaj povem, kar je resnica to zame ni negativnost, ampak je to zame to, da izrazim svoje mnenje in to še ne pomeni, da sem že v depresiji, da nisem pozitivna in tako naprej. In takšni ljudje mi gredo tako na živce, da sem samo zaradi njih jezna. Samo vsiljevali bi nekaj. Jaz ne vsiljujem recimo nobenemu, da mora recimo jesti meso ali ga ne jesti, to je izbira vsakega človeka, ampak ne, nekateri, ko so tako zatopljeni v to da so vegani, vegetarijanci bi vse radi prisilili, da ne jedo kot oni ne. Res. Noben nima pravice nobenega siliti v ničesar! No, malce sem se razpisala glede tega, ampak me to res pošteno jezi. Ker smo svobodni ljudje in lahko počnemo kar SAMI želimo. No dobro, ubijati res ne, to nočem! Ampak biti normalen državljan, to pa je normalno. In če recimo gledamo, beremo novice vsaj vemo kaj se dogaja po svetu in tudi velikokrat lahko zadnji moment izvemo koga ali kaj se moramo paziti, kam ne smemo, ker je mogoče plaz in podobne reči. Kajti, če ne bi gledali portala z novicami ne bi imeli pojma o ničemer! Ampak, kot sem rekla, vsak se sam odloča kaj bo bral, gledal in česa ne. Pa pomembno obvestilo za vas – bodite srečni in veseli, lepo bodite!

4 Differences Between Experts and Novices - Assessment, Psychology ...

Nujno rabim novo spletno stran!

Zadnjič sem bila na nekem podjetju, kjer izdelujejo spletne strani. Njihove predstavitve storitev in spletnih strani so bile izjemne. Lepo so mi vse razložili kako in kaj, povedali cenovno in res vse tip top. Še sama nisem na koncu imela niti kaj za vprašat, ker je bilo tako vse omenjeno v predstavitvi. Sama namreč potrebujem novo spletno stran za mojo trgovino z oblačili, ker hočem da ljudje vedo kaj ponujamo, cenovno, kje lahko dobijo to kar hočejo, kakšne številke so na voljo in podobno. In ker pač hočem sedaj narediti te nekaj dobrega pač magari plačam raje več pa bom imela stran kot sem si jo sama zamislila. Planinsko društvo TAM MariborJaz sem njim povedala kaj si jaz želim, rekli so da bodo moje želje upoštevali, če se zmenimo za sodelovanje in je to to. In po tehtnem premisleku se bom kar za njih odločila, ker boljšega mislim, da ne morem dobiti. Sploh pa ker se mi kar mudi z novo trgovino in bi rada da stran čim prej deluje in da jo lahko začnem promovirati mi je zelo všeč, ker jim ni težko da bi naredili to čim prej. Velikokrat kdo reče joj pa sedaj nimam časa, bo treba malo počakati, pri njih pa je bilo obljubljeno vse takoj in to mi je zelo všeč. Upam samo da bo res tako kot obljubljajo. Če bo vse tip top vam jih res toplo priporočam, če kdo išče koga za izdelavo spletnih strani.

5 načinov, kako izboljšati vašo spletno stran | Obvladaj.net

Obnovljeni prenosniki niso nič kaj slabši…

Kaj pomeni refurbished (refurbished-prenosniki)? Tega marsikdo ne ve, si mogoče razlaga napačno, saj je vendarle to nekakšna tuja beseda, ki je ne razume vsak, kaj bi pa naj pod to besedo sploh pomenilo.

PC laptop buying guide—back to school edition | Ars Technica

To so namreč tovarniško obnovljeni računalniki! Veliko ljudi se pred nakupom sprašuje, kje dobiti nek bolj poceni vendar vseeno zmogljiv in dober računalnik, saj denar je danes tista malce večja težava, zato si tudi vsak ne more privoščiti nekaj čisto novega, ampak se išče kaj rabljenega, obnovljenega, ker je cenovno tudi bolj dostopno. Vendar, ko slišijo ljudje, da je bil nek računalnik ta, ki ga hočejo kupiti obnovljen pa se spet začne po glavi motati veliko vam pomembnih vprašanj, če je ta računalnik vseeno v redu, če bo zmogljiv, glede na to ceno, ki ga je potrebno plačati.

Ampak ta vprašanja vam morem dejati, da so popolnoma odveč! Refurbished računalniki vam edino pomagajo zmanjšati stroške, da si lahko prihranite nekaj denarja, kajti danes že vsi gledamo na to, da prihranimo vsaj nekaj denarja, in verjamem še kako zelo, da je vsak evro pri hiši več kot dobrodošel! Vseeno moram pa povedati, da obnovljen računalnik le ne dobite za kakšnih deset ali dvajset evrov, malce več bo vseeno potrebno odšteti, vendar vseeno ne pa toliko kot pa za novega! Kaj hočete imeti to pa veste samo vi najbolje sami!

Čelada je za otroke obvezna

Kolo je tisto prevozno sredstvo, ki kaj hitro zasvoji mlado in staro, je ekološko, praktično, z njim pridemo skoraj povsod in otroci so nad njim večinoma navdušeni. Kadar so z nami ali ob nas na kolesu otroci, je treba biti pozoren na to, da jih že od samega začetka priučimo tega, da je tudi kolo del prometa, kjer je treba upoštevati pravila, zakonodajo in seveda gledati tudi na varnost sebe in drugih.

Čelade so se skozi čas zelo spreminjale in uživale različno veljavo v navadah kolesarjev. Vsekakor pa danes velja, da je čelada obvezna oprema ob nakupu kolesa, predvsem pa je nujna otroška čelada. Ali pa že prej, saj jih lahko uporabimo pri več aktivnostih. Čelada je tisto, kar obvaruje majhno ali malo večjo otroško glavo pred morebitnimi poškodbami, pa naj bo to samo neroden pristanek na domačem dvorišču, ali pa nesreča kje v prometu.

Slovenska zakonodaja pravi, da je otrokova čelada na glavi na kolesu obvezna do 14. leta. To ne velja samo za tiste otroke, ki kolo vozijo že samostojno, ampak tudi za tiste, ki sedijo na kolesu zadaj ali spredaj v otroških sedežih za kolesa in so t. i. sopotniki.

treadley_kids_helmet_covers

Kako navaditi otroka na čelado? Z vzorom. Ko sedemo mi na kolo, si nadenemo čelado. Tako se lahko v veliki meri izognemo nepotrebnim vprašanjem, zmrdovanjem in nevšečnostim. Velikokrat starši dobijo vprašanja, zakaj pa ti nimaš čelade? No, tako se temu preprosto izognemo, hkrati pa poskrbimo še za svojo varnost. Seveda je potrebno otroku razložiti, zakaj in kako ga njegova čelada varuje v prometu.

Čelade naj služijo svojemu namenu, ampak bodite prepričani, da je čelada otroku še zmeraj prav in se mu dobro prilega. Pred vsako sezono preverite velikost, nastavite notranji obroč, popravite in ponovno nastavite pasove in vožnja se lahko prične!

Če ne obstaja univerzalno, pa zagotovo obstaja idealno spletno gostovanje

Spletno gostovanje, ki mora biti kakovostno in zanesljivo, je v današnjem času bistvenega pomena. Najem določene količine prostora na strežniku ni nič drugega kakor spletno gostovanje ali tudi imenovano gostovanje spletnih strani.

Paketi spletnega gostovanja, ki so primerni tako za lastnike spletnih strani, kakor za večja in manjša podjetja svojim strankam zagotavljajo gostovanje na najbolj hitrih in zanesljivih strežnikih. Še posebnega pomena je strežnik, ki je zanesljiv in seveda dostopen vseh 24 ur dneva. Za vse napredne uporabnike, ki potrebujejo zanesljivo podporo skriptnih jezikov in podatkovnih baz, je izbira za zanesljivo spletno gostovanje ključnega pomena.

Izbira primernega paketa gostovanja

Izbor paketov spletnega gostovanja je mogoča popolnoma po naši izbiri in po naših željah, čemur rečemo tudi spletno gostovanje po meri. Klasične pakete za spletno gostovanje odlikuje raznovrsten nabor dodatnih funkcij kot so še več prostora, gostovanje več dodatnih domen, kar je še posebej dobrodošlo za vse, ki so lastniki več spletnih strani. Vsak naročnik ima neposredni dostop do cPanel nadzorne plošče na kateri ima možnost popolnega nadzora ter upravljanja z vsemi funkcijami izbranega spletnega gostovanja. Pri delu s svojo spletno stranjo ste na takšen način popolnoma neodvisni in sami upravljate paket za svoje spletno gostovanje.