Psihologija človeka – težko razumljiva :)

  • Sproščanje čustvenih napetosti

Čustva v modernem času vse bolj dojemamo kot dinamično interakcijo med različnimi predeli možganov. Centri, ki skrbijo za vegetativne spremembe v telesu, kot so bitje srca, spremembe krvnega tlaka, izločanje potu itd., in so odgovorni tudi za vedenjske odzive, ki jih imenujemo čustva, so povezani s tistimi centri v možganih, ki omogočajo zavedanje in razmišljanje. Nekaterih čustvenih reakcij se zavedamo, vemo, zakaj, je do njih prišlo, in lahko nanje tudi vplivamo, nekatere reakcije pa so spontane in se jih ne zavedamo.

Rezultat iskanja slik za čustvena napetost

Čeprav so lahko čustveni odzivi spontani, lahko nanje močno vpliva tudi zavest. Vpliv zavesti na čustvene reakcije dokazuje poskus, v katerem so poskusnim osebam vbrizgali drogo epinefrin. Osebe, ki so bile obveščene o njegovih stranskih učinkih, so pokazale manj jeze in manj občutka prijetnosti kot osebe, ki o njegovih učinkih niso bile obveščene. Raziskovalci so na podlagi tega sklepali, da so obveščene osebe učinek pripisovale drogi, ga torej relativizirale, medtem ko so osebe, ki niso poznale učinka, ta učinek razumele kot spontan čustveni odziv in so se mu tudi bolj prepustile.

  • Budistična psihologija

Podobno tudi budistična psihologija ugotavlja, da zelo pomembno vlogo pri oblikovanju čustev igrajo misli.

»Kar nekdo občuti, tudi zaznava, kar zaznava, tudi razumeva. S tistim, o čemer človek razmišlja, pa je obseden …« (budistična misel)

Budistična psihologija ugotavlja, da človek navadno na določene občutke in čustva veže miselne koncepte, torej različne oblike razmišljanja. Če človek o neki stvari preveč razmišlja, postane od nje obseden. Ta obsedenost se izraža kot čustveni ekstrem.

Po stari kitajski medicini velja, da negativna čustvena stanja in čustveni ekstremi vplivajo tudi na telo. Tradicionalna kitajska medicina verjame, da je vitalnost duha odvisna od sedmih čustev – veselja, jeze, zamišljenosti (otožnosti), skrbi, žalosti, stresa in strahu. Vsako poudarjeno dolgotrajno čustveno stanje lahko proizvede bolezen na telesnem nivoju. Hkrati zdravo telo vpliva na pozitivno čustveno razmišljanje in doživljanje.

Če se zavedamo, kako delujejo čustva, lahko nanje z vadbo in ustreznim razumevanjem zavestno vplivamo in jih preoblikujemo. Na nivoju misli lahko nanje vplivamo tako, da spreminjamo miselne vzorce ali pa zavest izpraznimo vseh odvečnih misli in predsodkov. Torej poskušamo doseči stanje prazne zavesti. Na telo vplivamo z vadbo, s katero sprostimo napetosti v mišicah, povečamo prekrvavljenost posameznih predelov telesa, umirimo dihanje in srčni utrip. Na podlagi telesne in miselne pomiritve je mogoče graditi pozitivno in trdno samopodobo.

Ni vse tako rožnato

Google oglaševanje je lahko za mnoga »mlada« podjetja zelo koristna stvar. Namreč omogoča nam, da oglašujemo karkoli za denar, ki ga imamo.

euro, currency, money

Torej ni potrebno vložiti v oglase 2000 do 5000 evrov kot za TV ali radijske oglase. Vložimo lahko tudi že 10€. Ampak vse je odvisno od tega, kako naredimo oglase, tak efekt bomo dobili. Torej, če se Google oglaševanje nastavi dobro, če le to znamo ali naredi to nekdo za nas, potem se nam zadeva lahko zelo obrestuje. V najboljših primerih, lahko za 10€ oglaševanja dobimo tudi 10 prodaj, povpraševanj. Ali tudi več. Zato se vseveč podjetij odloča in oglašuje v googlu, Pravzaprav je to že skoraj nuja, saj je tam lahko že vaša konkurenca, in vse te stranke bi lahko prišle k vam.

shops, partnership, cooperation

AMPAK, ni pa vse tako rožnato. Namreč če oglasov ne nastavimo pravilno, lahko zelo hitro izgubimo denar, ki smo ga vložili. Recimo, če bi oglaševali za nesmiselne ključne besede, imeli zavajujoče oglase, oglaševali eno zadevo, prodajali pa čisto nekaj drugega ali pa enostavno imeli dobre oglase pa slabo prodajno stran. Vse je pomembno, vsaka malenkost. Zato je pomembno, da za kak nasvet ali pa celo oglaševanje prepustimo nekomu, ki se na to spozna.

Kje najdem pravljice ?

Splet, splet, splet. Kje najdem pravljice na spletu? To sem marsikaterega moškega že slišala reči, pa tudi žensko kdaj, samo v večini moške, saj se z otroki in njihovimi rečmi vseeno ne znajdejo tako dobro kot pa mamice, ki imajo že v sebi ta materinski čut za otroka in točno vedno kdaj otrok kaj potrebuje, kje to najti, kako odreagirati. Moški so pa v večini primerov bolj leseni. No, ne želim kakšnega moškega užaliti, niti podrazno, vendar govorim iz mojih izkušenj, mojih prijateljev, sorodnikov ki jih poznam in vem kako so se vedno lotili karkoli je bilo v vezi z dojenčkom oziroma malo večjim dojenčkom. Enkrat se spomnim me je moj  kolega klical in me vprašal, »čuj kje najdem pravljice neke dobre sploh na spletu, jaz to nič ne najdem«.

book, books, stack book binder

Resno še tega ni našel! Saj ok se zgodi, samo tako malo smešno se sliši ne, saj sem mu tudi rekla, da mi je smešno, da tega ne najde, glede na to v katerem stoletju živimo, v kakšnih razmerah, ko se vse okrog tehnologije vrti in da potem ne znaš pravljice najti na spletu, je malce smešno. Saj potem sem mu dala en spletni naslov takoj, ga je vtipkal in že je lahko bral če je hotel. Ni smešno tako? Jaz sem se mu v telefon smejala, ko me je prosil za to, naj mu povem kaj če vem. Pravi lojzek je bil, se vidi da je to njegov prvi otrok in da se še ne znajde najbolj, čeprav je minilo že eno leto od rojstva njegove hčerkice se še kar ne znajde. Ne vem kdaj se bo, hihi. Mislim, da bo treba koga mu na pomoč poslati, da se bo ded malo skup spravo. Ampak imam pa sedaj eno temo s katero ga bom lahko celo življenje hecala, če se mi bo le dalo, haha!

Poznavalec in ne laik

Zakaj mora biti optimizacija spletne strani stvar poznavalca in ne nekega laika?

Rezultat iskanja slik za thinking
Imamo kar nekaj razlogov zakaj optimizacije ne izvajajte sami ampak dopustite to nekomu drugemu. Vseh ne bomo naštevali, bi pa zagotovo želeli izpostaviti enega, najpomembnejšega. Najhujša sankcija v primeru nepravilnega izvajanja optimizacije je zagotovo izbris iz indeksa. Kaj to pomeni? To za vas in vašo stran pomeni, da bo v očeh iskalnika in ostalih uporabnikov nevidna, saj jo bo le ta izbrisal iz svoje evidence. Stran bo še obstajala, ampak ne bo več vidna, kar pa je isto kot da je nebi bilo. Takšna sankcija ni permanentna ampak navadno traja od 6 mesecev do 2 let. Zakaj bi se torej ukvarjali z nestrokovno optimizacijo, katera vam lahko povzroči nemalo težav in posledično pripelje do izpada kupcev, ko pa lahko te stvari prepustite nekomu, ki se na to dobro spozna. Nekdo, ki ima znanje in izkušnje na omenjenem področju, bo vso stvar izpeljal optimalno, kar bo kmalu vidno tudi na samem obisku na spletni strani.
Dobra optimizacija je ključnega pomena za vas in vaš posel in na to, da bo vse skupaj optimalno izpeljano, vpliva kar nekaj faktorjev. Kot smo že omenili je pomembno, da je že od zasnove naprej vse urejeno »po reglcih«. Torej, pomembna je pravilna izdelava spletnih strani – kodiranje, pravilna izbira ključnih besed in njihova umestitev v spletne strani, pomembno je vseskozi spremljati dogajanje in stvari nadgrajevati, da neka stran ne prične izgubljati svoje pozicije v iskalniku. Pri vsem tem pa je potrebno poznati vsa pravila do potankosti, da zaradi kakšne malenkosti, ne izgubimo več ur dela.
Mislimo, da smo vam predstavili dovolj močne razloge zakaj optimizacija spletnih strani ne sme postati stvar nekega laika, se strinjate? Verjamemo, da še obstajajo ljudje, ki v zapisano dvomijo, a nič ne de. Takim želimo vso srečo pri izvajanju in srčno upamo, da jih njihove napake ne bodo izučile.

Novice so pomembne,…

Pregledujete kaj spletni portal z novicami? Jaz ga redno pregledujem in tudi marsikaj pomembnega se tudi naučim in izvem. Fajn je, da smo obveščeni o vsem kar je novega kar se dogaja. Verjamem tudi, da marsikdo ne gleda niti poročil, niti ne bere časopisov, niti spletnih novic, ker baje se potem samo uničuješ, ker bereš negativne reči in tako naprej (to vem, da so nekateri takšni, ker poznam takšne ljudi). In marsikdo od teh, ki nič ne berejo nič ne sledijo drugim govorijo, kaj bi morali tudi oni sami delati in jim vsiljujejo dejanja, ki se jih ne tičejo! To sem pa tako jezna, ko mi nekdo nekaj vsiljuje, da vam ne znam opisati. Kajti sama sem odrasla in sama se bom odločala, kaj bom brala, kaj gledala in kaj govorila, ker smo vendarle v državi v kateri imamo pravico do svobodnega govora, in sem prav jezna, ko nekateri govorijo, da sem negativna ko nekaj povem. Ne!

Majhni koraki, veliki rezultati 3 – Izkoristite NE! | Pro Acta

 

 

To da nekaj povem, kar je resnica to zame ni negativnost, ampak je to zame to, da izrazim svoje mnenje in to še ne pomeni, da sem že v depresiji, da nisem pozitivna in tako naprej. In takšni ljudje mi gredo tako na živce, da sem samo zaradi njih jezna. Samo vsiljevali bi nekaj. Jaz ne vsiljujem recimo nobenemu, da mora recimo jesti meso ali ga ne jesti, to je izbira vsakega človeka, ampak ne, nekateri, ko so tako zatopljeni v to da so vegani, vegetarijanci bi vse radi prisilili, da ne jedo kot oni ne. Res. Noben nima pravice nobenega siliti v ničesar! No, malce sem se razpisala glede tega, ampak me to res pošteno jezi. Ker smo svobodni ljudje in lahko počnemo kar SAMI želimo. No dobro, ubijati res ne, to nočem! Ampak biti normalen državljan, to pa je normalno. In če recimo gledamo, beremo novice vsaj vemo kaj se dogaja po svetu in tudi velikokrat lahko zadnji moment izvemo koga ali kaj se moramo paziti, kam ne smemo, ker je mogoče plaz in podobne reči. Kajti, če ne bi gledali portala z novicami ne bi imeli pojma o ničemer! Ampak, kot sem rekla, vsak se sam odloča kaj bo bral, gledal in česa ne. Pa pomembno obvestilo za vas – bodite srečni in veseli, lepo bodite!

4 Differences Between Experts and Novices - Assessment, Psychology ...

Čudovito

O moj bog! Poglejte si te lepe slike! Tako je rekla naša vodička, no ta vodička je bila namreč moja teta, ko smo z družino in sorodniki odšli malce v eno galerijo s slikami in je tako tisto z veseljem naznanila, kako so lepe, da smo seveda vsi takoj obnemeli in logično, da vsak takoj dobi zanimanje za določeno stvar.

Colorful Paintings by Leonid Afremov | DeMilked

Res prava vodička po galeriji je bila in na momente smo se ji tako smejali, da nas je že trebuh bolel zaradi toliko smejanja in so se nam že usta zaskočila. V naši družini smo pač takšni, da imamo radi kulturo in umetnost in vsake toliko časa gremo v kakšno galerijo ali pa kamorkoli kjer se vidi, kaj vse so ljudje dosegli pred leti, kaj vse se je včasih zgodilo in lahko sedaj mi to občudujemo. Pač takšna družina smo in sem prav ponosna, da sem del nje, ker se res razumemo in smo zelo povezani, zato pa tudi vedno hodimo skupaj na takšne dogodke.

Meni osebno se zdi super, če se družina med seboj razume in da se tudi veliko družijo, kajti družina je ena sama in zakaj bi jo zanemarjali? Vedno ti bodo stali ob strani, ko jih boš potreboval v to sem prepričana, no vsaj pri naši družini sem sigurna v to, da so ob meni ob dobrem in slabem. Tudi vi, če vidite, da ste premalo s svojo družino, dajte si vzeti čas in se družite na kakšnih takšnih rečeh kot se na primer naša družina, ker tako se ljudje res povežejo med seboj. Kultura pa je del nas, zakaj je torej ne bi spremljali?!

Ponudba za okna

Vas zanima ponudba za okna vendar se vam ne da klicati naokoli ponudnikov, da bi jih spraševali, ker se vam mogoče ne da pogovarjati? Sedaj obstaja mnogo lažja rešitev! To pa je ta, da na spletni strani izpolnite obrazec, ki vam ponuja, da izpolnite polja z vašimi podatki ter mere za okna in še kaj bi se našlo kar je potrebno vpisati, to je sedaj samo tisto osnovno kar sem tukaj napisala.

Santa Cruz Window Replacement Products & Styles - Airtight Windows ...

Nato pa vam vsako podjetje posebej pošlje, seveda komu pošljete ponudbo, svoje cene in kakšno je njihovo delo, da se na podlagi njihove ponudbe, to kar oni vam ponujajo lahko odločite ali se boste odločili za tega ponudnika ali ne. Meni osebno se zdi ta tehnika idealna. Jaz recimo se zelo nerada pogovarjam po telefonu in raje napišem kakšen e-mail, če me kaj zanima, ker to klicanje sem ter tja in nato še tisti pogovor, to se meni zdi res utrujajoče in včasih se mi še zatakne kaj pri vprašanju, ter na koncu izgledam smešna, ali pa preprosto pozabim vprašanje, ker me malce daje trema pred pogovori in tako naprej. Res meni osebno je ta zadeva fenomenalna.

 

Okno – Wikipedie

Da ne bodo vaša okna kot ta, si oglejte ponudbo novih oken.

Bilo bi super, če bi več podjetij imelo takšen način pristopa, ker tisti ki smo bolj sramežljivi, oziroma bolje rečeno, neradi komuniciramo bi raje napisali kaj preko elektronske pošte kot pa se pogovarjali. Ampak ok, vsako podjetje ima kakor ima, in to mi je glede oken res všeč, da imajo tudi takšen pristop.

Kam po pelete?

Doma si bomo morali počasi kupiti nekaj drv, peletov in še kaj, da si bomo pozimi lahko greli naša telesa, da nas ne bo zeblo. Po spletnih straneh sem malo brskala, kje je kaj ugodnega in sem našla na http://megapeleti.si zelo ugodno ponudbo. Najbolj všeč pa mi je to, da je na obroke, kajti doma nimamo ravno nekaj veliko denarja in vsega naenkrat si ne bi mogli privoščiti to nikakor ne, ampak če pa gre na obroke pa si komot lahko za celo zimo kar naenkrat uredimo gretje za naše peči.

Kvalitetni peleti   MegaPeletisi

Stran MegaPeleti.si

Celo letošnje leto je že čudno, na začetku leta tista poledica, potem od poletja tako nič ni bilo, temu poletju sploh ne moremo reči poletje! Torej kaj lahko pričakujemo od zime? Zima je možno, da bo letos katastrofalna in bolje je biti dobro pripravljen, kot pa zmrzovati v lastni hiši! Sploh, ker imamo doma dva otroka in moreta biti na toplem, ne pa da ju zebe. In, ker sem našla tole stran s tako dobrimi pogoji mislim, da bomo kar vse kar imamo namen kupili tukaj. Če je ponudba dobra gre vse in če se da tudi vse zmeniti s prodajalci pa še toliko bolje. Peleti morajo biti in za to, da bodo pri nas doma pa bomo že poskrbeli!

Poroka

poroka-ljubljana-kamnik

Poroka v Ljubljani

Kaj je najlepše kar se vam lahko zgodi v življenju? Rojstvo otroka? Poroka? Nova služba? Vse to in še več, vse je nekaj posebnega in najlepšega, kar se nam lahko zgodi v življenju! Ravno ta mesec se je poročila moja zelo dobra prijateljica, in še sedaj se spomnim, ko mi je rekla, da je to njen najlepši dan v življenju. Prepričana sem, da bom tudi jaz to kaj kmalu rekla. In ja, poroka je res lepa, posebna za vsak par, in s tem se še bolj zavežeta, da si bosta zvesta in se bosta imela rada v dobrem in slabem. Najlepše, ko se ljudje poročijo je to, da se celotna ta zadeva dokumentira, da je vse na slikah, ter na videoposnetku, saj ko pridemo v starejša leta, in gremo nekega lepega dneva gledati svojo preteklost, gledamo z veseljem ta naš najlepši trenutek v življenju. Že ko gledam svoja stara starša, ko sta že dala ogromno stvari skozi, in gresta sedaj, ko se jima zahoče gledati stare posnetke, se ob vsem samo smejita in zjočeta, kako lepo jima je bilo. To so zelo lepi spomini, ki bodo za zmeraj ostali v naših spominih. In zato sem tudi sama prepričana, da bo moja poroka sanjska! Vse bom naredila točno tako, kot sem sanjala da bo, kot sem sanjala kot majhna deklica, in niti ene stvari ne bom izpustila, brez da bi vse naredila tako, kot sem si zmeraj sama želela.

Spletna lekarna

Screen Shot 2014-02-02 at 21.22.39Ali ste že slišali kaj je to spletna lekarna? Niste? Ste? No, če še niste, to je lekarna, kjer se najdejo različna zdravila, samo da se naročijo preko spleta. Popolnoma preprosta zadeva. Zakaj bi hodili v lekarno, če se vam na primer ne da, ali pa je preveč deževno, sneženo, kakršnekoli vremenske razmere so, ali pa je le vaše počutje slabotno, torej je najbolje, da greste samo k vašemu računalniku, ter naročite vse kar potrebujete kar preko spleta!

Lekarna CenterPosebnost vsega tega pa je, da lahko vse prednosti in slabosti preberete kar doma, vidite za kaj je kaj namenjeno, in še marsikatera pomembna informacija bi se lahko našla, ki se sicer drugače ne bi. Sama se velikokrat obrnem kar na tole spletno lekarno, ker mi je mnogo lažje vse skupaj. Sem namreč kar zaposlena ženska, in velikokrat mi zmanjka časa, za kakšna majhna opravila, zato veliko stvari naročujem kar preko spleta, kot tudi razna oblačila, obutev in podobne reči, saj če pa mi kaj ne bi bilo všeč bi pa že vrnila nazaj.

Vendar moram potrkati na les, da do sedaj sem še vedno vse dobila v popolnoma nepoškodovani in pravilni obliki, in upam, da bo še naprej tako. Preizkusite, če je internet za vas, in če ste ugotovili da je, naročite potrebne tablete, sirupe in tako naprej, kar preko spletne lekarne!