Kaj je Budanje?

Včasih, ko se pelješ po naši prelepi deželi Sloveniji marsikdaj naletiš na kakšno vas za katero nisi imel pojma, da obstaja. Včasih bereš v reviji kaj in je noter kakšna vas napisana, ampak ti misliš, da je to kaj druga, šele nato ugotoviš kaj sploh je to. Recimo jaz osebno nisem vedela, da pri nas obstaja vas Budanje, sprva sem mislila kaj sploh to je, res prvič sem slišala za njo in sem morala iti preveriti na Google, kaj je ta stric rekel, kaj to sploh pomeni.

Image result for budanje

No sedaj vem in mislim, da bom vedela tudi za vnaprej in res me mika, da bi šla tja na kakšen vikend oddih da vidim kako je tam. Priznam, da sem sprva mislila, da je to kakšna stvar ne pa vas.

Ta vas namreč leži ob vznožju gore Kovk, nad avtocesto Ajdovščina – Vipava in pod avtocesto Ajdovščina – Col v občini Ajdovščina, na najbolj vetrovnem delu Zgornje Vipavske doline.

Zanimivo, kajne kako se ljudje marsikaj naučimo, ko samo beremo kakšne revije, novice, gledamo TV, beremo kakšne članke, se preprosto peljemo mimo neke vasi in si jo zapomnimo, ker ima tako zanimivo ime, da nam nikakor ne gre iz glave in tako se tudi naučimo marsikaj kar imamo v svoji državi.

Nato, ko se to naučimo oz. preprosto pač vidimo ima velikokdo željo, da nato gre v ta kraj ga obiskati samo za en dan, takšen izletek, spet drugi za kakšen vikend oddih in podobne reči. Zakaj pa ne, malo pa moremo ljudje tudi zadihati in ne samo delati ter delati, ker če preveč delamo se izgorimo 123, tega pa nihče nihče!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *