KAKŠNA JE PRAVILNA SKRB ZA STOPALA?

V poletnih mesecih so naša stopala bolj kot sicer izpostavljena zunanjim dejavnikom. Takrat običajno obujemo odprta obuvala, nemalokrat pa z boso nogo stopamo po plažah in kopališčih. Izpostavljenost stopal lahko povzroči dodatne poškodbe stopal in nohtov, bakterijska vnetja ter težave s izsušeno in trdo kožo. Skrb za stopala je zato pomembna tako iz zdravstvenega vidika, zaradi pretirane izpostavljenosti, pa moramo v poletnih mesecih za nego stopal še toliko bolj skrbeti. Poleg zdravstvenega vidika pa je skrb za stopala pomembna tudi iz estetska vidika. Zaradi neurejenih stopal, zanemarjenih in zaraščenih nohtov, otrdele kože, kurjih očes in drugih estetskih nepravilnosti, je marsikoga sram, ko mora v poletnih mesecih sezuti zaprte čevlje. S stopali namreč mnogokrat pokažemo, kako v resnici skrbimo za lastno telo ter ali nam je mar tudi za tiste dele telesa, ki niso vedno izpostavljeni očesu drugih. Ko se približujejo mesecih, ko je potrebno razkriti telo, mnogi pričnejo slediti športnim in aerobnim vadbam ter paziti na zdravo prehrano in vnos kalorij, da bi drugim s tem pokazal, da se niso povsem zanemarili. Kaj pa stopala? V regeneraciji in skrbi za zdravo in lepo telo ne smemo pozabiti na videz naših nog, ki bodo po dolgi zaprtosti v zimska obuvala ponovno ugledala luč dneva. Izpostavljenost stopal pogledu drugih je dober razlog, da vsaj enkrat na leto poskrbimo tudi za zdravje stopal, nohtov na nogi in izmučenih podplatov.

Medicinska pedikura je zdravstvena terapija za stopala in nohte, ki poleg očitnih estetskih učinkov, stopala in nohte obravnava tudi iz zdravstvenega vidika. Poleg klasičnega globinskega odstranjevanja odmrle kože in čiščenja nohtov, ponuja zdravstvena terapija tudi diagnozo in zdravljenje najpogostejših bolezni stopal in nohtov tako na področju kurative kot preventive. Za kuro nohtov se tako uporabljajo proti-glivični premazi, ki učinkujejo še dolgo po nanosu. Prav tako se z zdravstvenimi prijemi odpravlja težave šibkih in lomljivih nohtov. Podkožno zaraščanje nohtov je prav tako zdravstvena težava, ki jo je mogoče odpraviti z ustreznimi prijemi. Globinsko čiščenje z uporabo antibakterijskih mazil pa poskrbi za zaščito kože pred izpostavljenostjo zunanjim dejavnikom.

Z enotno terapijo lahko tako hkrati poskrbimo za lepoto ter zdravje stopal in nohtov v času, ko so tej najbolj izpostavljeni zunanjim vplivom in pogledom drugih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *