Nauči se nekaj iz novih besed!

Se vam kdaj zgodi, da nekaj berete in naletite na besedo, ko nimate blage veze, kaj sploh to pomeni? No meni se je to že kar nekajkrat zgodilo ja in potem, ko nimam pojma kaj določena beseda sploh pomeni grem brskat po spletu in velikokrat se marsikaj novega tudi naučim in hkrati priznam, da je to kar dobra poteza ne, kako se naučiti nekaj novega. Res fantastično je to!

Rezultat iskanja slik za zeolit"

Recimo nazadnje sem brala nek članek in sem naletela na besedo zeolit in res nisem še slišala zanjo in seveda sem šla takoj gledati kaj to pravzaprav je. Ugotovila sem, da je to naravni vulkanski mineral, ki je nastal pred milijoni let z ohlajanjem lave v morski vodi. Zaradi svojih koristnih lastnosti se uporablja marsikje, na primer v farmaciji, zdravstvu, v proizvodnji ekološke prehrane, gradbeništvu in še bi lahko naštevali. Redno jemanje zeolita skrbi za naravno reguliranje kislo – bazičnega ravnovesja v telesu.

To zadevico lahko uporabljamo tudi kot masko za obraz, saj odstranjuje ogrce, mozoljčke in mastno kožo, nekaj za kar smo ženske posebej in tudi moški še kako zelo hvaležni, kajti to so res takšne nevšečnosti, ki ni človeka, da ga ne bi motile. Naj vam povem tudi nekaj pozitivnih lastnosti jemanja zeolita: izboljšuje vid, pomaga pri hujšanju, pomaga pri pomanjkanju energije, lajša težave s kožo, blaži migrene, dviguje nivo železa v krvi in še veliko pozitivnih lastnosti je, to je le peščica, ampak še te ki sem jih naštela so res vrhunske pozitivne stvari, kajne?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *