PVC OKNA NOVE GENERACIJE

Danes imajo okna različne funkcije. Poleg svetlobe, ki okno pušča v prostor je pomemben razgled, estetika oken, pa izolativnost – zvočna in toplotna, varnost in seveda energijsko varčna morajo biti okna v današnjem času.
Ko se odločamo za nova okna, razmišljamo o materialu oken. Les je v veliki meri zamenjala plastika. Pvc okna so okna nove generacije. Imajo dolgo življensko dobo, zelo so nezahtevna za vzdrževanje in še veliko vrsto prednosti imajo pvc okna.
Tehnologija omogoča maksimalen razvoj in pvc okna so idelana izredno kakovostno in nam nudijo vse ugodnosti, ki nam okna lahko nudijo.
Pvc okna so iz različnih profilov od zelo tankih, do iztedno širokih profilov in s tem nam pvc okna omogočijo izredno zvočno in toplotno izolacijo. Lahko se odločimo za troslojno steklo. Tako izdelana okna nam poleg maksimalne zvočne in toplotne izolacije nudijo tudi velik prihranek pri energiji. Pvc okna so na izbiro različnih oblik in različnih velikosti. Ker želimo imeti zelo svetla stanovanja si lahko omislimo pvc okna zelo velikih dimenzij. Kljub velikosti nam bodo kvalitetna pvc okna nudila vse kar od oken pričakujemo. Nekoč so izdelovali zelo majhna okna, ker so prevelika okna nudila zelo slabo izolacijo. In kar ni zanemarljivo, imajo pvc okna izredno dolgo življensko dobo.
Vgradnja sodobnih pvc oken ni več klasična. Zelo pomembna je montaža. Osnova sodobnih montaž je, da je notranja stran oken paronepropustna. Spoj med zidom in oknom ustreza zelo visokim zahtevam. Pvc okna imajo tesnenje izvedeno v treh korakih: na zunanji strani je tesnilni trak, na sredini je poliuretanska pena. Na notranji strani pa difuzijski tesnilni trak. Na ta način nam kakovostna montaža prepreči vdor vlage v stanovanje. Pvc okna nam tako zelo dobro tesnijo in nam preprečujejo vdor zraka in vlage v notranje prostore. Pvc okna naj bodo kvalitetna ampak tudi montaža le teh mora ustrezati visokim merilom.
.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *