RAZLIČNA OKNA

Sodobna tehnologija in arhitektura nam v današnjem času omogoča izdelavo različnih, nestandarnih oblik oken. Vse vrste oken se lahko izdela v različnih oblikah v različnih merah in po naših željah. Okna so običajnih oblik lahko enokrilna ali dvokrilna. Proizvodnja se je danes tako razvila, da lahko dobimo okna zelo nestandardnih oblik:
• Prisekana okna
• Okrogla okna
• Polokrogla okna
• Trikotna okna
Tako sodobno oblikovana in izdelana okna, ne glede na obliko ohranijo vse kakovosti, ki jih imajo standardna okna.
Ko smo se že odločili kakšno obliko bodo imela naša okna, je pomemben tudi material iz katerih bodo okna izdelana. Danes nam proizvajalci ponujajo izdelavo oken iz različnih materialov. Odločamo se lahko za:
• Pvc okna
• Alu okna
• Les okna
• Alu – les okna

Vsak material ima prednosti in slabosti. Je pa napredek v izdelavi oken in predelavi materiala tako napredoval in na zelo visoki vrhunski ravni, da so vsa okna ne glede na material in obliko izjemno kakovostna in ustrezajo najvišjim kakovostim, oziroma merilom izdelave oken. Proizvodnja vseh oken je tudi računalniško podprta. Vsi materiali imajo določene prednosti in tudi nekaj slabosti. Pvc okna so zelo nezahtevna za vzdrževanje, trdna in stabilna, nudijo nam izredno zvočno in toplotno izolacijo. S podobnimi kvalitetami se kažejo alu okna. Danes lahko izbiramo in se odločamo za pvc okna v različnih barvah. Vedno več se odloča za okna v dveh različnih barvah. Notranji del prostora ima okno v eni barvi zunanji del stavbe pa v drugi barvi. Lesena okna so zahtevnejša za vzdrževanje, so pa še vedno nekateri, ki vedno prisegajo na lesena okna. To so okna oziroma material, ki nam nudi večjo toplino in domačnost našega doma. Lesena okna imajo večjo prednost, ko gradimo stanovanja, dočim imajo plastična in aluminijska okna prednost pri oknih poslovnih stavb. In seveda nam ostane možnost za okna kombiniranih materialov. Odločitev je vedno naša.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *