Strešne konstrukcije

Že vrsto let se za izdelavo strešnih konstrukcij uporablja za material les.

Zakaj ravno les? Zaradi vzdržljivosti, enostavne uporabe, nosilnosti, trajnosti,… in še bi lahko naštevali. Mnogo je starejših hiš ali večjih zgradb, kjer so glavne nosilne konstrukcije kot tudi ostrešja v celoti iz lesa. Kadar pa se lotijo prenove ali menjave strešne kritine, pa sama konstrukcija v večini ostane nedotaknjena ravno zaradi tega, ker je les na glavnih legah v zdravem stanju.

Image result for lesena strešna konstrukcija

Prav zaradi tega se tudi danes ob novogradnji večina ljudi odloči za najsodobnejše lesne strešne konstrukcije. Seveda je morda metoda gradnje drugačna, kot je bila pred leti, ampak osnova in material pa je ostal enak.

Lesne konstrukcije kot dekoracija

Predvsem v mansardah ali počitniških objektih je postal nov trend, da je strešna konstrukcija vidna. V kolikor so to vaše želje je potrebo, da je project skrbno načrtovan in da bo končni izdelek vizualno lep. V primeru, da se tega lotite sami se je prej dobro posvetovati s statikom in profesionalci, ki vam lahko podajo tudi kakšen nasvet. Če pa boste zadevo zaupali izvajalcu, kar tudi zelo priporočamo, da se prepričajte o ustreznosti izvajalca. Povprašajte ga o referencah, načinu izdave lesne strešne konstrukcije in kakšne materiale bo pri tem uporabil. Ne pozabite se tudi pozanimati o posebnostih, kot je tipu strešne kritine, nosilnosti ter energijski varčnosti v tem primeru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *