Uporaba lokalne domene ima mnogo prednosti

Domena .SI

Ko izbiramo ime za našo spletno stran, imamo na voljo mnogo različnih možnosti. Veliko ljudi pomisli prvo na svetovne končnice, kot so .COM ali .NET. To pa ni vedno najboljša izbira, saj ima registracija regionalne domene mnogo prednosti. V Sloveniji se uporablja domena .SI, ki postaja vedno bolj popularna med podjetniki. Z njo tudi lažje opravimo optimizacijo spletne strani in tako bolj konkuriramo na lokalnem trgu.

SEO optimizacija je veliko lažja z domeno .SI

V veliko primerih nam spletni brskalniki omogočajo višjo uvrstitev v rezultatih iskanja, če uporabimo lokalno domeno. Tako bodo stranke v Sloveniji veliko hitreje naletele na naše proizvode in storitve, kot pa od konkurence iz tujine. Tako bo naša spletna stran, ki uporablja domeno .SI, bila višje uvrščena, kot pa stran s končnico .COM.

Domena .SI je primerna za slovenske strani

Domena .si je nacionalna domena Slovenije

Čim boljše možnost optimizacije so izredno pomembne za vsa začetna podjetja. Temu je tako, saj je težko prodreti na katerikoli trg, saj je konkurenca skoraj vedno zelo visoka. Enako velja, če podjetje širimo v druge države, saj nas bodo naključni obiskovalci lažje našli med ostalimi ponudniki.

Večje zaupanje strank

Konverzija strank je nekaj, kar si želi vsaj podjetnik. Z domeno .SI pa bomo uživali takojšno večje zaupanje, saj bodo obiskovalci vedeli, da poslujemo v Sloveniji. Temu je predvsem zato, ker je dandanes internet poln prevar.

Obstoječe in nove stranke se bodo počutile bolj varno na spletni strani, ki uporablja .SI končnico. Tako je tudi večja možnost, da bodo naključni obiskovalci stopili v kontakt z nami in imeli vprašanja glede naših produktov. To je vse pozitivna komunikacija, ki hitro privede do večje prodaje in rasti podjetja. Poleg tega pa se ljudje počutijo veliko bolj varne, če se zavedajo, da so na drugi strani spletne strani ljudje, ki govorijo njihov jezik.

Boljše spoznavanje lokacije

Ko z novim produktom ali storitvijo vstopamo na trg, je najtežje prepoznati ciljno publiko. Lokalna domena nam pa bo omogočala, da hitreje prepoznamo, kje se naše stranke nahajajo. Tako bomo lahko na spletni strani reklamirali produkte, ki so namenjeni določeni regiji.

Velikokrat pa je dobra praksa, da ko se uredi registracija domen .SI, registriramo tudi .COM. Temu je tako, saj bo naše podjetje bolj privlačno internacionalnim strankam. Tako lahko izboljšamo prodajo in se pričnemo širiti v nove države zelo hitro.

Pri vsem tem pa bomo potrebovali odlično gostovanje, katerega ponudbo lahko zasledimo na spletni strani www.domovanje.com. Poleg vrhunskih strežnikov lahko tudi preverimo razpoložljivost tujih in domačin domen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *