Kam po nostalgijo za snegom?

Zima se počasi izteka, vreme nam že vso sezono daje vtis pomladi, nam pa se ves čas zdi, da nam nekaj manjka. Sonce nas greje in mi ob tem pozabljamo na to, da je še vedno zima in da je ves čas preveč barv: manjka sneg, ki bi pobelil bregove in nam na domačem bregu dal možnost smučanja in sankanja.
Kaj naredimo, če smučanje in sankanje preveč pogrešamo? Enostavno se odpravimo v najbližje smučališče, z lastnim prevozom ali kako drugače, z družino, prijatelji ali s partnerjem. Hoteli v Voglu, apartmaji v Kranjski Gori, na Kaninu … Slovenci že tako ali tako živimo v čudoviti državi, ki vsebuje štiri velike pokrajine, ki se med seboj močno razlikujejo: Panonsko kotlino, Kras, Primorje in Alpe. Zakaj tega ne bi izkoristili?
Nekaj kratkih uric od doma vsakega Slovenca je moč najti čudovito smučišče, ki je primerno vsaj za enodneven obisk. Seveda so še zmeraj na voljo prenočišča, nastanitve tako v javnih kot zasebnih ureditvah, zmeraj primerne za nas ali za kogar koli iz tujine, ki ga poznamo in mu želimo priporočati dobro nastanitev na smučišču. Ne pozabimo, slovenska smučišča že leta privabljajo goste iz vseh koncev sveta, tako lahko kateri koli apartma, hotel ali kakršno koli zasebno nastanitev mirne duše priporočate komur koli, pa naj bodo to vaši dolgoletni ali novonastali prijatelji iz tujine ali poslovni partnerji na dopustu. Ali pa poslovnem srečanju – kdo pa pravi, da poslovni ali kateri drugi sestanki v prijetnem smučarskem okolju v slovenskih Alpah ne obrodijo uspešnih sadov?
Verjamemo, da obstaja možnost, da ste se slovenskih smučišč že naveličali in da vas vleče že v tujino. Najbližja nam je Avstrija, ki slovi tudi po svojih smučiščih oz. t.i. smučarskih letoviščih. Tam je visok standard povsem zagotovljen, saj Avstrija kot sedma na lestvici turistično najbolj obiskanih krajih za svoje turiste nedvomno poskrbi tako, kot je treba.
Starejša generacija bo še pomnila najbolj slavnega turističnega kompleksa oz. smučišča v nekdanji Jugoslaviji, smučišča v Jahorini. Kakšne pol ure vožnje iz Sarajeva na visoki nadmorski višini prispemo v Jahorino, kjer so leta 1984 potekale tudi zimske Olimpijske igre. Prijetno mestece nudi veliko različnih nastanitev: hotele, apartmaje in vikende, predvsem pa obilo sonca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *