Restavriranje podatkov

111Computer-Error-FixingVedno sem nosil svoj prenosnik v nahrbtniku (posebej kupljen prav za prenosnike, extra oblazinjen) na faks, v študentski dom in seved domov. In tako lepo dve leti brez težav vse ok, nato pa kar en dan, moj prenosnik sveti. Gledam, kaj bi lahko bilo narobe, sem najprej posumil na baterijo, jo še 1 napolnim ampak nič. Začnem razmišljati, kaj bi to lahko bilo? Se mi je pokvaril ekran? Sem dobil kak virus na računalnik?

Nato kolega cimer iz sosednje sobe, ki študira računalništvo in je maher z računalniki pogleda moj Toshibin prenosnik in mu pove, da se mi je zlomil disk. To pa najverjetneje zato, ker se nahaja točno v levem spodnjem kotu, kjer imam vedno gor roko. Super sem si rekel, pa so šli vsi podatki. Ampak sem se motil. Nikoli prej nisem slišal za restavriranje podaktkov, kolega cimer pa mi je tole brez problema rešil. Kako točno ne vem, ampak dobil sem vse podatke nazaj!

1112011-11-27+-+McAfee+ServiceHost+CrashedEdino, disk je bil dokončno fuč! Ok, kaj pa sedaj, kaj naj vzamem, da bo vse skupaj držalo za vedno sem ga vprašal. Predlagal mi je SSD disk, kateri pa so res res dragi in manjše kapacitete, ampak naj bi bili bolj vzdržljivi.  Kolega mi ga lepo vgradi v računalnik, prenesev vse podatke in upam da se to ne ponovi. Torej, če se vam prikazuje črn zaslon, veste da je šel disk. Ampak vaši podatki niso izgubljeni, saj obstaja restavriranje podatkov, kjer lahko dobite vse to nazaj. Ampak upam, da se vam to ne zgodi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *