Iščem pravo gostovanje

Spet je ta čas v letu, ko mi poteče strežnik in cel teden brskam po internetu, če bom našel kje kakšno boljšo in cenejšo gostovanje.

In pojavljajo se vprašanja, ali kupiti gostovanje doma, v Sloveniji, ali evropi, recimo Nemčija ali Amsterdam ali pa v Ameriki ter Kadani, kjer je le to veliko bolj ceneje. Vprašanje je predvsem v kvaliteti in hitrosti delovanja. Pa da ne bom govoril o nekih smešnih številkah, ki jih navadni smrtniki oz začetniški spletni mojstri ne razumejo, bom razložil takole.

Sam imam 3 strežnike. Enega v SLO, enega v Amsterdamu in enega v Ameriki. Vse pri 3 različnih ponudnikih. In ko nalagam WordPress na Slovenski strežnik, se ta naloži v 3-5 minutah. Kar dobro a? Če pa ga nalagam na strežnik iz Amerike, pa to traja okoli 15 minut. Razlika je kar precejšnja, a ne? Enako je, če nalagam na strežnik iz Amsterdama. Torej je razlika v zmogljivosti strežnika, lokaciji oz oddaljenosti od mene ter še kaj druga je zraven.

Zato se vedno spomnim in dam nekaj evrov več ter imam gostovanje v Sloveniji, kjer lahko na svojem strežniku delam hitreje in še strani se hitreje nalagajo. Ampak to ne velja za brezplačna gostovanja (katerih v sloveniji trenutno ni)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *