Zakaj se odločiti za SSL certifikat

Če želimo, da je naša spletna stran ali spletna trgovina dostopna na spletu, moramo urediti nekaj nujnih stvari. Zraven domene in gostovanja je dobro poskrbeti še za nekaj drugih stvari. Ena izmed teh stvari, ki postaja vedno bolj nujna je tudi SSL certifikat za spletno domeno. SSL zagotavlja varno povezavo med vašim računalnikom in domeno oz strežnikom, kjer se spletna stran gostovanje.

Kako lahko ugotovimo, da je naša povezava varna oziroma da ima spletna stran nameščen SSL certifikat? To lahko ugotovimo po zeleni ključavnici, ki se pojavi zraven URL naslova. Obstaja pa še eden bolj pomemben razlog, zakaj se odločiti za SSL certifikat.

Rezultat iskanja slik za ssl certifikat

Spletna stran ali spletna trgovina je odvisna od prometa ozirma obiskovalcev. In največ (v večini primerov) jih pride na našo/vašo spletno mesto preko iskalnikov. Najpogostejši iskalnik je prav iskalnik Google. Le ta pa je že v začetku leta 2017 napovedal, da bo favoriziral spletna mesta, ki bodo imele urejeno varno povezavo oz nameščen SSL certifikat. Torej je to še en glaven razlog, zakaj imeti nameščen SSL certifikat.

Namestitev takšnega certifikata je po večini enostavna (odvisno od nadzore plošče gostovanja), večino ponudnikov gostovanja pri nas, pa nudi tudi brezplačno namestitev le teh, če certifikat kupimo pri njih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *