Kako si sami izboljšamo hrbtenico

Ko nas kaj začne boleti ponavadi vsi hitro odpeketajo takoj k zdravniku. Res je, smo pa tudi takšni, ki velikokrat raje iz domače lekarne kaj vzamemo in res če je nujno gremo k zdravniku (čeprav ponavadi na koncu nikoli ni potrebno iti več k zdravniku, ko iz domače lekarne kaj vzamemo). Ker kaj je bolj zdravo za telo? Tablete ali nekaj naravnega?

Mislim, da je naravno vseeno mnogo boljše in sama že od nekdaj prisegam na naravne stvari. Enako je tudi, če nas boli hrbtenica. Zakaj bi hodili od enega zdravnika do drugega pa spet do tretjega in to gre v nedogled in se nikoli ne konča. Naredite raje doma vaje za hrbtenico in si boste res veliko pomagali kar sami. Sploh otroci, ki so kar dolgo majhni potem pa kar naenkrat se „potegnejo“ in so veliki, njih po večini primerov najprej začne mučiti hrbtenica. Poleg vseh vaj, ki vam jih ponavadi poda strokovnjak, lahko še veliko plavate, veslate, kolesarite, hodite. Ne priporoča pa se naslednjih športov: tenis, golf, ali igre z žogo kot so košarka, rokomet, odbojka,…

Rezultat iskanja slik za vaje za hrbtenico

Pa tudi en napotek, recimo, če greste v trgovino in ste z avtomobilom, vso robo, ki ste jo nakupili jo pripeljite z vozičkom do avtomobila, ne nosite stvari, če lahko imate olajšano delo. Če ste pa peš pa si razporedite, da ne bo ena roka preveč trpela, še najboljše pa je, če si lahko omislite voziček, v katerega lahko položite vse zadeve, ki ste jih kupili in do doma ta voziček samo vozite. Zakaj bi roke trpele, če ni potrebno? Olajšajte si delo, če si ga lahko. Tudi tisti, ki delajo nekje v pisarnah in po cele dneve sedijo se hrbtenica muči, ali pa tisti, ki imate delo, da morate nositi kaj težjega, se venomer sklanjati, spet trpi hrbtenica. Zato pa, ko pridete domov, si vzemite vsaj eno urco časa samo zase, za svoje telo in naredite nekaj zanj. Če lahko nekaj popravite že v mladosti ne čakajte na starost, ko vas bo začelo že vse tako mučiti, da niti hodit ne boste morali. Zdravje je samo eno, če ne druga namesto da greste na obisk, ki je doma samo 1 km ali 2 km stran od vas, pojdite peš, saj to ni tako daleč, pa še koristilo vam bo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *