Segrevanje sanitarne vode s toplotno črpalko

Poleg ogrevanja prostorov je ogrevanje vode pogosto drugi najvišji strošek v domačem proračunu. S spremembo načina ogrevanja lahko ustvarimo velike prihranke v gospodinjstvu. Ali veste, da je za segrevanje sanitarne vode ena najbolj ekonomičnih rešitev prav toplotna črpalka?

Toplotna črpalka za delovanje porabi okoli 30 % električne energije iz omrežja, preostalih 70 % pa dobi neposredno iz okolja, zato je v primerjavi z drugimi viri energije bistveno bolj ekonomična. Toploto za delovanje črpalka lahko vzame okoliški vodi, zraku in zemlji ter jo s pomočjo dodatne električne energije porabi za segrevanje vode. Zaradi hladilnega učinka pri delovanju lahko toplotno črpalko uporabimo tudi za brezplačno ohlajevanje kleti, shrambe in drugih manjših prostorov.

Rezultat iskanja slik za toplotna črpalka kronoterm

Toplotna črpalka za sanitarno vodo je okolju najprijaznejši način segrevanja vode, ki ga lahko samostojno uporabljamo tekom celega leta. Najboljše rezultate bo zaradi visokih temperatur okolice črpalka prinesla prav v poletnih mesecih, ko je poraba vode največja.

Toplotna črpalka za sanitarno vodo vam bo dobro služila med 15 do 20 let, pri čemer bodo stroški segrevanja tudi do štirikrat manjši kot poprej. Nakup toplotne črpalke se torej zares splača.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *